Aktiviteter / Tirsdagsklubben

Tirsdagsklubben

Vi mødes omkring foredrag/rejsebeskrivelse/oplæsning el. lign. og naturligvis kaffe og sang og selvfølgelig  for at tilbringe en hyggelig eftermiddag i hinandens selskab.
Vi mødes den sidste tirsdag i måneden kl. 14.30-16.30 konfirmandstuen i præstegården, Farup Kirkevej 6.

..Se aktivitetskalenderen !

2018 starter med besøg tirsdag den 30. januar af klaverstemmer Ole-Peter Jørgensen fra Vejle. Han fortæller om sit virke som stemmer- og instrumentmager og fortæller gode historier.

Februars sidste tirsdag d.27. får vi genbesøg af Elise Balslev, Bramming.
Det er efterhånden blevet en tradition med en fortælleeftermiddag ved Elise. Denne gang er det Thit Jensens roman  "Stygge Krumpen" , sognepræsten fra Bramming har taget under behandling. Bogen handler om Børglum-biskoppens dramatiske liv i midten af 1500 tallet – i overgangen fra katolsk til protestantisk tro.
De, der ikke har oplevet Elises fortællekunst , får hermed muligheden, og vi andre kan bare glæde os.

Marts måneds møde er tirsdag d. 27. Her kommer Lene Bordorff, organist ved Folding og Malt kirker. Hun ledsages af kirkesanger Pia Kamp Brincker og violinist Gunnar Krog og sammen vil de sætte fokus på emnet : Hvad gør tonerne ved salmeteksten?  Som Lene skriver, så har vi vel alle en yndlingssalme, hvor melodi og tekst følges ad. Men hvad gør det ved en tekst, når man sætter en ny melodi til? Hun har selv komponeret flere nye salmemelodier til kendte tekster. Dem vil trioen præsentere for os denne eftermiddag og selv får vi lejlighed til at synge på de kendte velkendte toner..

Sidste møde i forårssæsonen er tirsdag d. 24. april. Da står på programmet : Den danske Klosterrute ,en vandring på over 2000 km. gennem det danske landskab. Sognepræst Erling Bjerrum Pedersen, Abild , vil fortælle om ideen bag Den Danske Klosterrute og den vandring fra Helsingør til Frederikshavn, der blev foretaget i 2017 .

I december 2017 var der julehygge med hjemmekogte klejner og lækre lagkager.
Organist Camilla deltog som "spillemand"  og kirkesanger Lene fortalte om en netop overstået ferie til Indien.

En tirsdag ihavde vi besøg af Anna Maria
Samuelsen, som er medarbejder i terapien på Margrethe-gården i Ribe. Hun fortalte om sine færøske rødder og hvordan man i hendes barndom fejrede jul. Hun gav desuden prøver på færøske sange og salmer. Og fortalte, hvordan hun kom til Danmark som ung og blev gift her. Hun viste os sin smukke nationaldragt, som har sin helt særlige historie. Hun har fået foræret dele af den – har selv syet - og fået syet. Der er 12 lag rundt i hver side fra midt for til bag i nederdelen. 12 som de 12 disciple! – og sådan har kjolen sin helt egen historie. I dragten indgår bl.a. et meget smukt og dyrt sølvsmykke. Når sådan en kjole skal sendes, bliver den forsikret for 30.000 kr. !

Tirdagsklubben på besøg på "LOGITRANS".

Besøg på Logitrans

Og på Logitrans var vi en flok på 30, der fik en rundvisning af Erling og Anne Kristine Pedersen i hallerne, hvor dele af den produktion, der foregår i Danmark, stadig kørte. Vi fik fortalt om begyndelsen for 75 år siden, da Nis Pedersen og Ingrid kom til Farup og begyndte med smedjen, der senere blev til Nisap Maskinfabrik og derefter til Logitrans, en virksomhed, der i dag tæller mere end 100 medarbejdere i hovedsagelig Kina og Danmark.
Det var en spændende eftermiddag om et lille familiefirma, der voksede sig internationalt. Som har formået at tilpasse sig udviklingen og stadig eksisterer i 3 . generation. Og desuden har haft og har stor betydning for lokalsamfundet, i form af lærlinge og arbejdspladser gennem årene samt i kraft af den hal, sognets beboere flittigt benytter , ikke mindst til gymnastik. Og så er køkkenet som bekendt overtaget af Hans Rasmussen/ Kogehuset, som står som forpagter af Farup Forsamlingshus, så også den vej rundt er der lokal ”mening” i det.
På Logitrans var man ved at indrette et museum, som skulle stå klart til jubilæet d. 30. april.