Aktiviteter / Tirsdagsklubben

Tirsdagsklubben

Vi mødes omkring foredrag/rejsebeskrivelse/oplæsning el. lign. og naturligvis kaffe og sang og selvfølgelig  for at tilbringe en hyggelig eftermiddag i hinandens selskab.
Vi mødes den sidste tirsdag i måneden kl. 14.30-16.30 konfirmandstuen i præstegården, Farup Kirkevej 6.

Til sep. 2017 tager vi hul på en ny sæson !
 
Vi begynder d.26. kl. 14.30 -16.30.
 
..Se aktivitrtskalenderen !
 
 
En tirsdag ihavde vi besøg af Anna Maria
Samuelsen, som er medarbejder i terapien på Margrethe-gården i Ribe. Hun fortalte om sine færøske rødder og hvordan man i hendes barndom fejrede jul. Hun gav desuden prøver på færøske sange og salmer. Og fortalte, hvordan hun kom til Danmark som ung og blev gift her. Hun viste os sin smukke nationaldragt, som har sin helt særlige historie. Hun har fået foræret dele af den – har selv syet - og fået syet. Der er 12 lag rundt i hver side fra midt for til bag i nederdelen. 12 som de 12 disciple! – og sådan har kjolen sin helt egen historie. I dragten indgår bl.a. et meget smukt og dyrt sølvsmykke. Når sådan en kjole skal sendes, bliver den forsikret for 30.000 kr. !
 
 
 
 
 
 
 
 Tirdagsklubben på besøg på "LOGITRANS".
 
Besøg på Logitrans
 
Og på Logitrans var vi en flok på 30, der fik en rundvisning af Erling og Anne Kristine Pedersen i hallerne, hvor dele af den produktion, der foregår i Danmark, stadig kørte. Vi fik fortalt om begyndelsen for 75 år siden, da Nis Pedersen og Ingrid kom til Farup og begyndte med smedjen, der senere blev til Nisap Maskinfabrik og derefter til Logitrans, en virksomhed, der i dag tæller mere end 100 medarbejdere i hovedsagelig Kina og Danmark.
Det var en spændende eftermiddag om et lille familiefirma, der voksede sig internationalt. Som har formået at tilpasse sig udviklingen og stadig eksisterer i 3 . generation. Og desuden har haft og har stor betydning for lokalsamfundet, i form af lærlinge og arbejdspladser gennem årene samt i kraft af den hal, sognets beboere flittigt benytter , ikke mindst til gymnastik. Og så er køkkenet som bekendt overtaget af Hans Rasmussen/ Kogehuset, som står som forpagter af Farup Forsamlingshus, så også den vej rundt er der lokal ”mening” i det.
På Logitrans var man ved at indrette et museum, som skulle stå klart til jubilæet d. 30. april.